Een voorproefje van ’s werelds langste opdrijvende waterkering

In Spakenburg werd eind september de ‘Self Closing Flood Door’ (SCFD) geïnstalleerd en getest aan het museum. Dit is een voorproefje van ’s werelds langste opdrijvende waterkering die er binnenkort aan de haven zal worden geïnstalleerd. 

Het museum heeft al heel lang een probleem met water. De vishangen, die onderdeel zijn van het museum, staan ongeveer op het laagste punt van Spakenburg. Bij hevige regenval stroomt het water hier binnen. Het water dreigt de museumstukken te beschadigen. Zeker drie keer per jaar moeten de medewerkers ze uit het water vissen of in veiligheid brengen. De Self Closing Flood Doors (SCFD) moeten dit in de toekomst voorkomen. Bovendien kunnen deze Self Closing Flood Doors(SCFD) als demonstratiemodellen gebruikt worden zodat aan geïnteresseerden getoond kan worden hoe de kering werkt.

In het museum werd een model van de waterkering onthuld en is de toepasselijke expositie ‘Hoogwaterbescherming, een volgende ramp voor zijn’ te bezichtigen. In deze expositie is er speciale aandacht voor de zelfsluitende waterkering die momenteel in het centrum van Spakenburg wordt aangelegd. Met meer dan 300 meter wordt deze de langste opdrijvende waterkering van de wereld.

Bron: Aggéres
Datum: 27/10/2016
Foto’s: Aggéres

Overtuigd van onze producten?
Vraag dan vrijblijvend uw offerte aan.

OFFERTE AANVRAGEN

Overtuigd van onze producten?
Vraag vrijblijvend uw offerte aan.

Offerte aanvragen