3D app stelt nieuwe hypermoderne waterkering van Aggeres voor

Aggéres stelt in het najaar een nieuwe innovatieve waterkering aan het publiek voor. Als teaser brengt het bedrijf een 3D ‘augmented reality’ app op de markt waar je deze nieuwe kering, net als hun andere bestaande producten, in werking kan zien.
In deze “Aggeres” app zie je een gedeelte van een virtuele stad dat telkens overstroomt. De nieuwe waterkerende poort beschermt er een bankgebouw, een inrit van een ondergrondse parkeergarage en een metro ingang. Ook de SCFB (zelfsluitende waterkeringsmuur) en de Velox (snel inzetbare interventie-waterkering) zorgen ervoor dat het water de stad niet inloopt.

De ‘Velox’ interventiebarriere werd de laatste 2 jaar succesvol gedemonstreerd in de testfaciliteiten van Flood Proof Holland (verbonden aan de universiteit van Delft) en heeft zijn efficiënte werking meer dan bewezen. Ook met de bestaande SCFB (self-closing flood barrier) kering kan het bedrijf enkele grote projecten realiseren dit jaar.

Aggéres (voorheen BFDS nv) richt zijn pijlen nu resoluut op innovatie in de beloftevolle sector van “flood defence”. Overstromingen en wateroverlast komen steeds vaker voor waardoor er naast vaste dijken steeds meer vraag is naar mobiele of beweegbare waterkeringen. Vorig jaar bracht Aggéres voor particulieren het waterschot “Porta” op de markt. Deze, op maat gemaakte barrière, kan men bij opkomend water snel in een deur- of raamopening vastklikken om zo te voorkomen dat het water de woning binnenloopt. Verschillende woningen in Vlaanderen en Nederland zijn zo voor de toekomst beschermd tegen wateroverlast.

Ook in verstedelijkte gebieden is er naast de beschermende buitendijk steeds meer vraag om apart belangrijke gebouwen of openbare plaatsen zoals parkeergarages of metro-ingangen te gaan beschermen. Hiervoor is Aggéres volop in testfase van een nieuwe waterdichte poort welke in een zeer compacte module kan opgeborgen worden en tot 4m water kan keren. Voor de waterdruktesten bouwt Aggéres bovendien een eigen testfaciliteit.

Bron: Aggéres
Datum: 28/05/2015

Wilt u zien hoe onze producten werken,  download gratis onze 3D app. Deze is zowel beschikbaar voor Iphone, Ipad in de App Store.

  • Download en print de marker
  • Leg de marker op een vlakke ondergrond
  • Open de “Aggeres” app.  Een camerabeeld zal op uw toestel openen
  • “Scan” de marker met de camera
  • Het beeld zal overdragen in een 3D-versie

 

Overtuigd van onze producten?
Vraag dan vrijblijvend uw offerte aan.

OFFERTE AANVRAGEN

Overtuigd van onze producten?
Vraag vrijblijvend uw offerte aan.

Offerte aanvragen