REALISATIE: ENGHAVEPARKEN

LOCATIE: KOPENHAGEN – DENMARK

KLANT: Hoffmann A/S

PERIODE : 2019 – 2020

SCFB

Enghaveparken werd geselecteerd om deel uit te maken van het klimaatbeschermingsplan van Vesterbro. Het park is één van de stormwaterprojecten die de stad Kopenhagen en HOFOR zullen uitvoeren om Kopenhagen te beveiligen tegen het stormwater in de toekomst.

 

Enghaveparken is verbouwd en gerenoveerd om 22.600 m3 regenwater op te vangen. Om ruimte te maken voor deze grote hoeveelheden water is er een dijk om het park gebouwd.
Het park heeft 4 ingangen die allemaal zijn beveiligd met zelfsluitende waterkeringen. Bij hevige regenval zal het park geleidelijk onder water komen te staan en zodra de totale capaciteit van 22.600 m3 is bereikt, worden alle ingangen afgesloten door de autonome waterkeringen (SCFB). Zo is het park ook ineens voor het publiek afgesloten.  Er werden 3 zelfsluitende keringen met een breedte van 3,5m geplaatst en 1 kering van 5,5m breed.
Vanaf het water na de overstroming terug naar de “Enghavevej” (de hoofdstraat) kan afgevoerd worden, openen de keringen autonoom en gaat het park weer open.

3 SCFB-lengte = 3500 mm
1 SCFB-lengte = 5500 mm

Overtuigd van onze producten?
Vraag vrijblijvend uw offerte aan.

Offerte aanvragen