Case studies

Ziekenhuis, Lier, België

Klant: Ziekenhuis Lier
Periode: 2016

Project

Dit ziekenhuis in Lier is gelegen naast de Afleidingsvaart van de Nete en ligt in overstromingsgevoelig gebied. De ingangen van de spoeddienst, de mug, het mortuarium en de leveranciersingangen liggen allemaal op kelderniveau. Daarbij komt ook nog dat de afvoerleidingen van de parking en daken naar vergaarbakken onder deze ingangen loopt. Van hieruit wordt het water naar de vaart vlakbij gepompt. Bij wateroverlast kunnen de pompen de grote hoeveelheid water niet wegpompen en loopt het water via de laaggelegen ingangen naar binnen.

Er liep al verschillende malen water binnen in het ziekenhuis.

Oplossing

Omdat alle ingangen vrij breed zijn, werd er gekozen voor het plaatsen van de Muro's. Intussen zijn de schotten reeds enkele keren geplaatst. Meestal preventief maar éénmaal hebben ze ook al 25 centimeter water buiten gehouden.